תזונה טבעית

"הנח למזונך להיות התרופה שלך ולתרופה להיות מזונך", כתב היפוקרטס במאה החמישית לפני הספירה.
ואכן, מאז ימי ראשית התרבות האנושית, היוותה התזונה את השלד של הטיפול הרפואי. התרופות הראשונות
בהן השתמש האדם היו מזון וצמחי מרפא. תמיד היה ברור, במידה זו או אחרת, כי למזון יש השפעות תרופתיות
וכי תפריט מגוון העשיר במרכיבי תזונה טבעיים, מהווה תנאי לבריאות טובה.
לכולנו יש מעל טריליון תאים בגוף שלנו, וכל אחד מהם תובע אספקה קבועה של חומרים מזינים על בסיס יומיומי
כדי לתפקד באופן הטוב ביותר. מזון משפיע על כל התאים האלה ובהכללה – על כל היבט של הקיום שלנו: מצב רוח,
רמות אנרגיה, יכולת חשיבה, הרגלי שינה, דחף מיני, בריאות כללית ועוד ולכן אכילה נכונה היא המפתח והבסיס
לאיזון ולאושר.

היסטוריה:

בשלהי המאה ה-19 הסבו רופאים טבעונים את תשומת לב הציבור לכך שניתן להשתמש במזון ובמרכיבים התזונתיים
שלו כבתרופה. תפיסה זו לא הייתה חדשה, אולם עד אז לא זכתה להכרה כגישה טיפולית בפני עצמה.
רופאים טבעונים השתמשו בתזונה ובצום כבאמצעים לניקוי הגוף ולהגברת יכולתו לרפא את עצמו.
עם התפתחות הביוכימיה, הלך והצטבר הרבה מידע על מזון, על מרכיביו ועל ההשפעות שיש לו על מצבינו הגופני.
עד אמצע המאה ה-20, כבר גיבשו המדענים פרופילים של חלבונים, פחמימות ושומנים, כמו גם של ויטמינים ומינרלים
שהוכרו כחיוניים לתפקוד פיזי ונפשי תקין ולשמירה על בריאות טובה.

התזונה בעולם המערבי

בעוד שהמחקר בנושא איכויות המזון הלך והתקדם עם השנים, חלה נסיגה מתמדת באיכות התפריט הממוצע
המאפיין את אזרחי העולם המערבי.
שיטות גידול מודרניות המבוססות על כמויות גדולות של ריסוס וחומרי הדברה מסוכנים כמו גם הפריצה הגדולה
שחלה בתעשיית המזון המוכן, הביאו לכך שרוב בני האדם התחילו להפיק פחות ופחות רכיבים תזונתיים מזינים
ובריאים מהמזון שהינם אוכלים ולסבול מהשלכות ארוכות הטווח של חסר תזונתי.
ככל שהמזון מתרחק מצורתו הטבעית כפי שהיא בטבע ונהיה יותר מתועש ומעובד, כך מכיל פחות ויטמינים, מינרלים,
אנזימים, סיבים תזונתיים, חומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ועוד מיני רכיבים חשובים נוספים אחרים.
תעשיות המזון המודרני, על מנת לפתות את הצרכנים במזון מושך יותר, צבעוני יותר, טעים יותר ובעל אורך חיי מדף ארוך,
מוסיפות למזונות: צבעי מאכל, חומרי טעם וריח סינטטיים, חומרי תחלוב והתפחה, מייצבים וחומרים משמרים למיניהם,
כל אלה נחשבים ברובם לרעלנים מזיקים עבור גופינו.

ריפוי בתזונה טבעית

המשפט "אנחנו הננו מה שאנו אוכלים" לדאבוננו, אינו נשאר בגדר קלישאה בלבד, לתזונה שלנו יש השפעה אדירה
על מצבינו הגופני והנפשי ולמזון שאנו צורכים יש סגולות מועילות לריפוי ולצרכי מניעה כאחד.
הריפוי בתזונה טבעית במהותו נועד להחזיר איזון ותפקוד אופטימאלי לגוף ולנפש ולחנך את המטופל לתזונה טבעית
ובריאה כריפוי לבעיה איתה הגיע לטיפול ובהמשך, למניעה של חזרת הבעיה או התפתחות מחלות אחרות ובעתיד,
הקניית הרגלי אכילה ואימוץ של תפריט תזונתי מאוזן כאורח חיים, לכל החיים.

התזונה הטבעית דוגלת ב:

תזונה איכותית וטרייה, עדיפות לאורגנית ללא חומרי ריסוס והדברה, הורמונים ואנטיביוטיקה.

תזונה טבעית מתייחסת לא בהכרח לצמחונות או טבעונות אלא לתזונה כדרך חיים שקרובה לטבע ומכבדת אותו,
תזונה שמכילה כמה שיותר מזונות במצבם הטבעי, כפי שהם גדלים בטבע וכמה שפחות מהונדסים גנטית, מסונתזים,
מעובדים ומתועשים, מזון המכיל כמה שפחות חומרים משמרים, צבעי מאכל, חומרי טעם וריח וכו'. זה אך הגיוני שהגוף
שלנו מותאם יותר מהכול למה שהטבע מציע ולכן הרכב הדגנים, הקטניות, הפירות, הירקות והאגוזים הטבעיים מסוגלים
לספק לנו את כל צרכנו.

העדפה של מזון טרי המוכן בבית, על פני אכילה בחוץ.

הפחתה משמעותית בצריכת חלבון ושומן רווי מן החי והעדפה של שומן בלתי רווי וחלבון מן הצומח המצוי בקטניות,
אגוזים וזרעים, דגנים מלאים.

הקפדה על צורת בישול בריאה המשמרת את הרכיבים התזונתיים של המזון כמו: אידוי, בישול קצר, הקפצה קלה על
מחבת או בישול בתנור ולא טיגון או צלייה "על האש".

דגש על הרגלי אכילה נכונים כמו: לעיסה ואכילה איטית לעיכול מלא ושלם, זמני ארוחות מסודרים לאורך היום והקפדה
על 3 ארוחות עיקריות ו-2 ארוחות ביניים, להימנע מלדלג על ארוחות, להתרכז באכילה בלבד ולא לאכול תוך כדי פעילות
אחרת כמו צפייה בטלוויזיה, שיחה, קריאה וכד' ועוד.

גופינו מורכב מ-70% מים וכל התהליכים המתרחשים בו, חייבים כמות נאותה של מים על מנת להתקיים, לכן יש להרבות בשתיית מים או חליטות צמחים לאורך היום , בין הארוחות (כי במהלך הארוחה עצמה, המים מדללים את מיצי העיכול
ופוגעים בתהליך העיכול) – יש להקפיד על שתייה של לפחות כ-10 כוסות ביום.


עקרונות הטיפול בתזונה טבעית:

שלב ראשון:
לרוב במרבית המקרים, הטיפול התזונתי יתחיל בראש ובראשונה בתהליך של ניקוי הגוף מפסולת ורעלים על מנת להשיב את הגוף למצב מאוזן ולתפקוד תקין. בתהליך הניקוי מסירים את כל המזונות האלרגניים, מזונות מן החי, מזונות מעובדים המכילים רעלים רבים כמו צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, חומרים משמרים וכד' , כל אילו מייצרים עומס כבד על הגוף הפוגע משמעותית ביכולת תפקודו. במקביל ייתן הנטורופת צמחי מרפא או הומיאופתיה מודרנית לייעול תהליך הניקוי, דרך עבודה על מערכות הגוף האחראיות על ניקוז וניקוי כמו: כבד, מע' העיכול, הלימפה, עור ומע' השתן.
לעתים עצם הניקוי עצמו יכול לפתור את בעיותיו של המטופל,היות והגוף על פי רוב יוצא מאיזונו בעקבות עומס הרעלים הגדול שאנו מעמיסים עליו ביומיום בתזונה לקויה ומעובדת, זיהום סביבתי, קרינה ממכשירי חשמל ומהשמש, סטרס שגם הוא נחשב למייצר לנו רעלים בגוף, חוסר פעילות גופנית ועוד.

שלב שני:
במידה ולא נעשה תהליך ניקוי, אז יחשב שלב זה כשלב ראשוני בטיפול. בשלב זה הנטורופת מתאים למטופל תזונה טיפולית לבעיות הספציפיות איתן הגיע אליו לטיפול. הנטורופת מלמד את המטופל מאילו מזונות עליו להימנע ואילו מזונות מומלץ שיגביר את צריכתם ביומיום, על מנת להביא לשיפור ניכר במצבו ולמניעת הישנות הבעיות בעתיד.

שלב שלישי:
הנטורופת מדריך את המטופל כיצד לסגל לעצמו תזונה יומיומית נכונה, בריאה ומאוזנת כאורח חיים, לכל החיים.

הטיפול בתזונה טבעית בקליניקה מתבסס על: 

ü       התאמת תפריט תזונתי ספציפי לאדם לפי מצבו הפיזי, בעיותיו, אישיותו.
ü       ייעוץ לתזונה נכונה, בריאה ומאוזנת כאורח חיים.
ü       התאמת תוספי תזונה (ויטמינים ומינרלים וכד') בהתאם לצורך.
    

 

שירלי תדהר נטורופתיה N.D ורפלקסולוגיה | התמחות בפוריות האישה והגבר וגניקולוגיה | נייד: 052-3406127  דוא"ל: info@shirleytidhar.co.il

 

Shirley Tidhar. All Rights Reserved © 2010

בניית אתרים: shulman4u

דף הבית | אודותיי | מהי נטורופתיה | שיטות הטיפול | פוריות האישה | פוריות הגבר | טיפול טבעי בנשים | נטורופתיה ובעיות פוריות | טיפולים נוספים בקליניקה | שאלות נפוצות | מאמרים ומחקרים | מכתבי תודה | קישורים | צור קשר